PRIMORSKI SEJEM odprl svoja vrata

4.6.2010

PRIMORSKI SEJEM odprl vrata !


Včeraj ob 14.00 uri je svoja vrata odprl tradicionalni Primorski sejem, na katerem razstavlja blizu 200 domačih in tujih razstavljalcev s pestrim razstavnim programom.

Svečani gost in otvoritelj sejma je bil župan Mestne občine Koper g. Boris Popovič, ki je v svojem nagovoru obiskovalcem med drugim izpostavil pomen sejma za samo mesto Koper in bližnjo okolico. (nagovor župana objavljamo spodaj).

Več o samem sejmu na www.primorski-sejem.si

Danes pa svoja vrata prav tako v dvorani Bonifika odpira dobrodelna družinska prireditev SONČKOV FESTIVAL, ki bo trajala vse do nedelje, 6. junija.

Osnovni namen prireditve je, da v njej Otroci sodelujejo tako, da s eboj prinesejo rabljene igrače, knjige, šolske potrebščine in druge stvari, ki jih več ne potrebujejo in jih zamenjajo za promocijsko vrečko sponzorjev.

Več o festivalu www.sonckovfestival.si


Govor župana MOK Borisa Popoviča na svečani otvoritvi Primorskega sejma:

Ob 17. mednarodnem obrtno – podjetniškem sejmu z veseljem in ponosom čestitam organizatorjem, saj se kot župan Mestne občine Koper, ki je gostitelj sejma, in nekdanji podjetnik dobro zavedam, da predstavljata razvoj obrti in podjetništva enega ključnih stebrov potrebnih za razcvet Kopra.

Koprska občina, ki je najmočnejša občina na Primorskem, igra vidno vlogo tako v slovenskem kot tudi obmejnem gospodarskem in kulturnem prostoru. Zato me še posebej veseli, da se je Primorski sejem v zadnjih letih razširil iz pretežno obalno-kraške regije na notranjsko regijo, pa tudi na območje sosednje Italije in Hrvaške.

Primorski sejem vsako leto v Koper privabi na tisoče obiskovalcev in razstavljalcev iz vse Slovenije, pa tudi iz sosednjih držav, ki se na sejmu spoznajo in srečajo, izmenjajo ideje in izkušnje ter tako oblikujejo nove podporne zamisli. Podjetjem iz ostalih krajev Slovenije pa ob tem nudi tudi pomembno tržno priložnost, da vzpostavijo kontakt s primorskim trgom in sosednjimi državami.

Ponosen sem, da ostaja sejem, tudi v času splošne gospodarske krize, ki je za seboj prinesla splošno sejemsko recesijo in ukinitev nekaterih sejmov po Sloveniji, med živimi in se še vedno ponaša s kakovostnimi razstavljalci, strokovnimi posveti in spremljajočimi prireditvami. Zato velja tudi letos kar najbolje izkoristiti vse dane možnosti pri vzdrževanju in vzpostavljanju stikov z novimi vlagatelji in podporniki našega kraja, ob tem pa moramo izpostavljati tudi lokalne značilnosti in zanimivosti, s katerimi lahko postanemo prepoznavni v svetu.

Vsem razstavljalcem, udeležencem strokovnih srečanj in obiskovalcem želim prijetno bivanje v našem mestu.


 
NOVICE
Novice
Nov JESENSKI TERMIN za PRIMORSKI SEJEM
18.3.2019
Obveščamo vas, da se bo letošnji 26. PRIMORSKI SEJEM odvijal v JESENSKEM TERMINU 25. - 27. OKTOBER 2019. Že sedaj povabljeni k zgodnji prijavi in zagotovitvi ustrezne lokacije.
PESTRA in ZANIMIVA PONUDBA RAZSTAVLJALCEV
18.5.2018
Pričakuje vas 150 domačih in tujih razstavljavcev z zanimivim razstavnim programom z raznovrstnih področij.
PRAZNUJMO SKUPAJ 25. rojstni DAN!
17.5.2018
Letos sejem praznuje 25. rojstni dan in vabimo vas da skupaj proslavljamo z PIZZAFEST & SLADOLEDNIM presenečenjem in Mega TARTUFATO !
DEGUSTACIJE, PRIREDITVE in DELAVNICE za ODRASLE ter OTROKE
16.5.2018
Pričakujejo vas ENERGETSKA SVETOVANJA in delavnice KONFUCIJ, DRUŠTVA ANIMOV, MISS DOLCE, VEČGENERACIJSKEGA CENTRA Morje, CENTRA dnevnih aktivnosti za STAREJŠE OBČANE (CDA), kuharice EMILIJE PAVLIČ, Borze ZNANJA & SONČKOV FESTIVAL in drugih...
Poskrbimo za svoje ZDRAVJE
15.5.2018
Na sejmu boste lahko pridobili nova spoznanja in informacije za vaše boljše počutje in zdravje!
sončkov festival
tag heuer replica replica patek philippe